Nagykanizsa

2011.04.12. 06:06

Javuló tendencia: egyre kevesebb tulajt kell felszólítani

Jó munkát végeztek az elmúlt évben Zalakaros közterületfelügyelői, akiknek köszönhetően egyre kevesebb a gazos ingatlan Igaz, a „klasszikus” közterület- felügyeleti feladatok ellátása mellett egyikük a zalakarosi önkormányzatnál dolgozó közmunka brigád munkáját is szervezte.

Szalabán Attila


 Ennek eredményei sem maradtak el: egyebek mellett a város több pontját füvesítették, járdasüllyedéseket állítottak helyre, árkokat tisztítottak ki. Persze közben ellenőrzésekre is jutott idő, hiszen főként ez a közterület-felügyelet feladata.

A két felügyelő a havazások idején 76 ingatlantulajdonost figyelmeztetett a járda tisztántartására - 27 esetben hiába, így szabálysértési feljelentést tettek. Elkészítették az úthibák jegyzékét is, mely alapján a Karos-Park Kft. végezte el a szükséges kátyúzásokat. S bár ez inkább gyepmesteri munka, de a köz- területeken lévő kisállat tetemeket is ők szállíttatták el. A beszámoló szerint az ingatlantulajdonosok egyre jobban figyelnek a területük tisztán tartására - az előző évhez képest 40 százalékkal kevesebb, 129 felszólítást kellett kiküldeni. A szabálysértési eljárások száma is csökkent, mindössze 6 esetben került sor ilyen lépésre. A karosi képviselő-testület a beszámolót el is fogadta. Felmerült ugyanakkor, hogy szükség van-e 2 közterületfelügyelőre a fürdővárosban nyári szezonon kívül. Novák Ferenc polgármester jelezte: ezt a kérdést alaposan meg kell vizsgálniuk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!