Nagykanizsa

2011.03.18. 10:09

Tanítás villanykrétával

Tizenhárom interaktív táblával és 26 asztali számítógéppel gyarapodott a nagykanizsai Piarista Általános Iskola, Gimnázium, Diákotthon és Boldog Donáti Celesztina Óvoda eszköztára.

Horváth-Balogh Attila

Vereb Zsolt atya, az oktatási intézmény igazgatója elmondta: európai uniós pályázati program révén, egy három évvel ezelőtti kiírásból nyertek pénzt a fejlesztéshez.


– A pályázatot nem az intézmény, hanem fenntartónk, a magyarországi piarista rendtartomány nyújtotta be – bocsátotta előre az igazgató. – A nagykanizsai, mosonmagyaróvári, szegedi és kecskeméti intézmények részére nyert így interaktív táblákat, illetve számítógépes munkaállomásokat, összesen több mint 68-69 millió forint értékben. (Amihez természetesen, hozzájött még az önrész is.) Ez pontosan 58 asztali számítógépet, 48 tantermi csomagot (ez az interaktív tábla, a notebook és a projektor egyben) és egy szervert jelent. Ebből a nagykanizsai iskola 13 interaktív táblát és 26 PC-t, asztali számítógépet, wifit, és egy speciális, a nagyothallók tanulását segítő csomagot kapott.

Az igazgató hozzátette: a projekt részeként akkreditált számítástechnikai továbbképzésen is részt vesz 15 kollégájuk. További előírás, hogy a kollégák tanóráik meghatározott részét a megnyert infokommunikációs eszközök támogatásával tartsák meg, valamint a szülőket, érdeklődőket is bemutató órák keretében tájékoztassák az interaktivitás előnyeiről.

Vereb Zsolt azt is hangsúlyozta: úgy véli, az egyházi oktatási intézményeknek is haladniuk kell a korral, ám a jó tanárt mégsem helyettesítheti a technika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!