Nagykanizsa

2011.02.14. 16:05

Most már a világzene felé irányul a figyelem

A Kanizsa Csillagai roma együttes és a magyar népzene modern megszólaltatója, A Köztársaság bandája lép közönség elé pénteken este a Medgyaszay Házban.

Kelemen Valéria

A Rockzenei pódium sorozat sikerén felbuzdulva, Világ- zene-pódium címmel újabb sorozatot indít útjára a Kanizsai Kulturális Központ. A Medgyaszay Házban pénteken 20 órakor a csaknem két évtizedes múltra visszatekintő Kanizsa Csillagai roma együttes koncertje nyitja a programot. – A Kanizsa Csillagai együttes a hazai roma folklór egyik legjelentősebb képviselője, tagjai – Horváth Zoltán (gitár, ének), Horváth Zoltánné (ének), Havasi Attila (kanna, szájbőgő), Horváth Sándor (tambura, ének), Horváth Lola (ének, tánc), Horváth Zolika (cajon, ének, tánc), Szatmári László (bőgő) – azon kevesek közé tartoznak az országban, akik a beás nép- csoport dalait, táncait ápolják, s megismertetik a világgal – mondta a programot szervező Szakács Gábor, a KKK munkatársa. – Második fellépő 21.30-kor a kanizsai Czupi Veronika zenekara, A Köztársaság Bandája lesz, akiknek célja a magyar népzene modern megszólaltatása, izgalmas átértelmezése akusztikus, népi hangszerekkel. Kevésbé ismert dalokat igyekeznek feldolgozni és mai környezetbe helyezni, hangzásuk jellegzetessége Szabó Máté és Lipics Gergő virtuóz hegedűjátéka, valamint Veronika különleges énekhangja. Fiatalos, lendületes, igazi világzenét játszanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!