Nagykanizsa

2011.01.31. 18:14

Tisztújítás, értékelés

Január 28-án a nagykanizsai Honvéd Kaszinóban rendezték meg a Fegyveres Erők és Testületek Nyugállományúak Klubjának éves közgyűlését, melyen tisztújításra is sor került.

Horváth-Balogh Attila

A fennállásának 40. évfordulóját tavaly ünneplő klub összesen 205 főt, azon belül 101 katonát, 32 rendőrt és 72 polgári tagot számlál. A közgyűlésen megjelenteket Poprádi Zoltán nyugállományú ezredes, a szerveződés elnöke köszöntötte, aztán beszámolt az elmúlt 4 év munkájáról. Méltatta az énekkar és versmondóik tevékenységét, továbbá utalt arra, klubjuk mindenkori elnöksége a tagság életkori sajátosságaihoz (túlnyomó többségük ugyanis a 70 és 79 év közötti korosztályból kerül ki) igyekszik igazítani az éves programkínálatot. Rendszeres kapcsolatot tartanak fenn a Magyar Honvédséggel, valamint a Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségével, amely egyik fő támogatójuk. A beszámoló keretében szó esett az idei évre tervezett programokról is, melyek közül a legjelentősebb a városi temetőben található kopjafa és honvéd emlékoszlop felújítása, amire HM-támogatással kerülhet sor. Ezenkívül kiemelte még az országos Dózsa-találkozót, melyre októberben kerül sor. A rendezvény keretében természetesen az egykori Dózsa-laktanyában szolgálókat szeretnék összehozni ismét egy beszélgetés erejéig. A közgyűlésen végrehajtott tisztújítás során Poprádi Zoltánt megerősítették tisztségében, az elnökségbe pedig két új tagot választottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!