Nagykanizsa

2011.01.30. 14:57

Önzetlen munkájukért járt a díj

Szentmisével kezdődött a nagykanizsai Jézus Szíve Egyházközség javára szombaton rendezett farsangi est, melyen több százan vettek részt.

Szalabán Attila

A Balás Béla megyéspüspök fővédnökségével megrendezett est első felvonásaként a Jézus Szíve Plébániatemplomban hallgattak meg szentmisét a hívek, majd a farsangolók a Hevesi Sándor Művelődési Központba vonultak át, ahol Fliszár Károly főesperes-plébános, majd Ettler Ottó, az egyházközség elnöke köszöntötte az ünneplőket, közel félezer embert  emlékeztetve a jelenlévőket arra, hogy a térség legnagyobb hasonló rendezvénye a farsangi est. Mint megtudtuk, két  "leg” büszke birtokosa a Jézus Szíve Egyházközség: az ország legfiatalabb egyházmegyéjének a legnagyobb, mintegy 30 ezres lélekszámú szervezete.

A nyitótáncot és a hangulatos vacsorát követően a HSMK színháztermében folytatódott, ahol az egyházközségért folytatott önzetlen tevékenysége elismeréseként Jézus Szíve díjat vehetett át Tislerics Lászlóné, illetve Szécsényi Lajos. Ezután a Jézus Szíve Plébániához tartozó közösségek mutatták be A tanya című produkciójukat. A farsangi est hajnalig tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!