Nagykanizsa

2011.01.24. 03:29

Nagykorú bállal

A báli szezon egyik kiemelkedő kanizsai rendezvénye minden esztendőben a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola alapítványi bálja.

Kelemen Valéria

Az idei, immár tizennyolcadik bált a Batthyány Középiskoláért Alapítvány Kuratóriuma szombaton este tartotta a Medgyaszay Házban.

S bár a Nagykanizsa belvárosában található helyen első bálozó volt a BLG, azért, mint köszöntőjében Balogh László igazgató kiemelte: nagykorú lett a közkedvelt jótékonysági rendezvényük. Cseresnyés Péter polgármester megnyitóbeszédében, a pohárköszöntő részeként kiemelte: január nem múlhat el Batthyány-bál nélkül, s fontos, hogy a résztvevők a szervező alapítványt, s azon keresztül az iskola tehetséges tanulóit támogatják.


A báli hangulatot Mikó István színművész fellépése, s - a hagyományok jegyében - a Batthyány Lajos Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola végzős diákjainak nagyszerű táncbemutatója alapozta meg.

S miként a korábbi alkalmakkor, ezúttal is a patinás nagykanizsai középiskola nevelési, oktatási feltételeinek javítását, a tehetséges BLG-s diákok külföldi és belföldi tanulmányútjait, a tehetséggondozás támogatását, valamint az eszközfejlesztést szolgálta a tombolasorsolással is kísért rendezvény.

A hangulatos Batthyány-bálon a csinosan megjelent hölgyeknek és elegáns uraknak - vasárnapba nyúlóan - a Magton Tánczenekar húzta a talpalávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!