Nagykanizsa

2011.01.11. 07:39

Modern mosógéppel könnyebb az életük

A Mozgáskorlátozottak Nagykanizsai Egyesületénél is lezárult az energiatakarékos háztartási gépcsere-program: 81 család kapott új mosógépet és hűtőt.

Horváth-Balogh Attila

Kálingerné Ruff Zsuzsanna, a szervezet elnöke elmondta, 63 hűtő- és 58 mosógépet oszthattak ki többségében súlyosan mozgássérült tagjaik közt a múlt héten, melyek kisebb energiafelhasználásuk révén hathatósan segíthetnek a klímavédelemben. Volt, aki csak az egyiket, más a másikat, de olyan is akadt, aki mindkettőt igényelte a környezetvédelmi tárca által jelentős mértékben, majd 8 millió forinttal támogatott projekt során. A program 14 települést érintett, például Bocskát, Hahótot, Zalaszentjakabot, Beleznát, Letenyét és természetesen Nagykanizsát.

A dél-zalai városban, a Csengery utcában lakik Siposné Pócza Szilvia, akinek háztartása új mosógéppel gyarapodott.

- Volt egy régi, 20 éves Energomat gépünk, ezt cserélhettük most le teljesen ingyen - magyarázta a két bottal is nehezen mozgó hölgy. - Saját erőnkből nem lettünk volna képesek erre, ezért is nagyon jól jött az akció - másrészt szívet melengető, hogy ránk is figyel valaki...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!