Nagykanizsa

2010.07.20. 02:27

Anyanyelv és népismeret a Molnári Iskolában

Molnári - Kis iskola, kevés gyerek, ám programok sokasága és állandó nyüzsgés jellemzi a Molnári Iskola életét, ahol nemrég éppen anyanyelvi és népismereti tábort rendeztek.

Kelemen Valéria

Miként Gerőly Krisztina tagiskola vezetőtől már a falujáráson is hallhattuk: minden évben egyhetes ingyen táborozást biztosítanak a tanulóiknak, s annak költségeit pályázati úton teremtik elő. Így volt ez az idei, június 28-tól július 3-ig tartó anyanyelvi és népismereti tábor esetében is, melyet az IPA program keretében megvalósuló, Zrínyiek nyomában projekt részeként, uniós támogatással realizáltak. Az idei táborozáson is érdekes programok és kirándulások várták a tanulókat. A kézműves foglalkozások, a horvát kvíz, a dal- és tánctanulás, a régi horvát ételek megismerése, a kutyás bemutató, az akadályverseny, a strandolás és a horvátországi kirándulás olyan élményeket nyújtott a tanulóknak, melyekre sokáig visszaemlékezhetnek.A tanító néniknek a helyi Asszonykórus tagjai is besegítettek, akik horvát finomságokkal, például mazanicával lepték meg a gyerekeket. Természetesen kirándulni is együtt mentek, hiszen a diákok élvezték a mamák társaságát.


- A nagymamám is tagja a Pávakörnek, s ő is elkísért minket a kirándulásra - mondta Kotnyek Rebeka, elárulva: a többiek is szeretik a mamája társaságát, mert mindig vicces történeteket mesél.Kiss Gyuláné és Szalai Katalin pedagógusoktól hallhattuk: anyanyelvi táborról lévén szó, a horvát nyelv és hagyományok ápolása állt a középpontban. Az anyaország megismertetése ezúttal is fontos célként szerepelt. - A tábor programjaiba néhány korábbi diákunk is bekapcsolódott. Szívesen jönnek, jól érzik magukat a régi falak, ismerősök közt, mi pedig szeretjük őket, hiszen hozzánk tartoznak - zárta beszélgetésünket Gerőly Krisztina igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!