Nagykanizsa

2010.02.26. 03:28

Vasi szakemberek jártak Zalakaroson

Zalakaros - A gersekaráti baráti kör és a Vas Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ segítségével a minap ifjúsági szakembereket fogadott a helyi közösségi ház és a Karosi Ifjak Köre.

Szalabán Attila

A vasi szakemberek tanulmányútjuk során Zalában működő ifjúsági információs hálózatokat látogattak meg, s betekintést nyertek a zalakarosi fiatalok életébe is. A fürdővárosban az elmúlt 20 évben történt, az ifjúsággal kapcsolatos eseményekről Novák Ferenc, a közösségi ház vezetője, önkormányzati képviselő adott tájékoztatást a számukra.- Ezen a találkozón csak az ifjúságról, a csoportjuk közösségi-szabadidős lehetőségeiről lehetett beszélni, hiszen más fontos területek is vannak ugyan, mint például a lakáshoz és munkahelyhez jutás, ám azok meghaladták a jelenlévők kompetenciáját - ecsetelte lapunknak Stégli János, a zalakarosi közösségi ház munkatársa.


A megbeszélésen szó esett a helyi önkormányzat fiatalokkal kapcsolatos lépéseiről is. Mint elhangzott, a városvezetés már elkészítette és elfogadta ifjúsági koncepcióját, s rövidesen tárgyalja azzal kapcsolatos cselekvési tervét is. Novák Ferenc rámutatott: a fiatalok mindig szívesen látott vendégei voltak a fürdőváros művelődési intézményének. Részükre kirándulásokat, túrákat szerveztek - ám az évtizedek során nem alakult ki folyamatosan működő csoport. Ezt a helyzetet változtatta meg a 2 évvel ezelőtt létrejött Karosi Ifjak Köre - melynek vezetője, Vlasics Vivien vetített képes előadás keretében mutatta be programjaikat. Beszámolójában említést tett a lengyelországi Olesno fiataljaival közösen szervezett táborokról, túráikról, a parkerdő takarításában vállalt szerepükről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!