Nagykanizsa

2010.02.12. 03:26

Igyekeznek új színt vinni a programokba

Letenye (kv) - Éves beszámoló közgyűlését tartotta a városban hét esztendeje aktívan munkálkodó Letenyéért Közéleti Egyesület.

zaol.hu

Miként Ráczné Lánczok Zsuzsanna elnöki beszámolójából is kitűnt: a hét éve működő közösség az alapszabályának megfelelően végezte tevékenységét. Zártkörű és nyilvános programjaik száma tavaly 40 volt, s a kínálat bővülése az egyre szélesedő civil együttműködéseknek, s a következetes pénzügyi gazdálkodásnak is köszönhető. A 2010-es évre is színes programot állított össze a választmány, s ez találkozott a tagság akaratával. A hagyományosnak tekinthető rendezvényeiket idén is megtartják, s igyekeznek új színt vinni a megvalósításba. Ismét szerveznek a lakosság számára bérletes színházlátogatást, s a hgyományőrző tevékenységet is még inkább előtérbe kívánják állítani, hiszen szép sikereket könyvelhetnek el ezen a területen is. Már készülnek a fővárosi vendégszereplésre, ami a Vám és Pénzügyőrség Múzeuma részéről érkezett felkérés okán, a júniusi Múzeumok éjszakáján lesz esedékes. A húshagyókeddi maszkázás szokásának városi rangra emelésében oroszlánrészt vállaltak, s a hagyomány fenntartásáért jelentős munkát végeznek minden évben az egyesület tagjai, akik az egészséges életmód népszerűsítése érdekében számos előadást, gasztnonómiai élményt nyújtó és testmozgást igénylő programot szerveznek, s tesznek elérhetővé a lakosság számára idén is. Az LKE minden évben állít májusfát a város számára, amit annak rendje és módja szerint ki is táncolnak. A kulturális események közt kiemelendő az Európa Kulturális Fővárosába, Pécsre tervezett egyesületi kirándulás. A hagyományok őrzésére kiemelt figyelmet fordít idén is a közéleti egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!