Nagykanizsa

2009.10.06. 02:28

Színházi évad Nagykanizsán

Nagykanizsa - Október 12-én a Budapesti Kamaraszínház bűnügyi vígjátékával indul a kanizsai színházi évad, melynek során tizenöt előadás érkezik a dél-zalai városba.

Kelemen Valéria

A hagyományos bérleteket tekintve most sikerült először átfedés nélküli előadásokat összehozni, mást és mást kínálva a Hevesi, a Rátkai és a Bródy-bérlet tulajdonosainak.
- A színházi tendenciákat figyelve Magyarországon is észrevehető egyfajta elmozdulás a komolyabb vetületű és prózai előadások felé - fogalmazott Tóthné Hegedűs Erzsébet, a Kanizsai Kulturális Központ művelődésszervezője.
- Az a koncepció vezérelt bennünket, hogy próbáljunk úgynevezett húzó színházakat is idecsalni Kanizsára, így mindhárom bérletben van produkció Budapestről, Sopronból, s a szakmaiságában mindig minőséget hozó veszprémi Pannon Várszínháztól.

Újra visszatér hozzánk a kaposvári Csíky Gergely Színház, a Hajmeresztő című bűnügyi társasjátékkal, s megyénk teátruma, a Hevesi Sándor Színház is tiszteletét teszi, igaz, hogy csak egy darabbal.

A felnőtt bérletek közötti átjárhatóság megvan, akinek tehát jobban tetszik a Rátkai-bérlet kínálata, mint a Bródyé vagy a Hevesié, oda-vissza, a szabad helyek kapacitására ezt még megteheti. A könnyedebb műfajt kedvelők bérletéből ezt már többen kérték, éppen egy Arthur Miller-dráma miatt, igazi színházi katarzisra vágyva. Vagy éppenséggel Huszti Péter, Piros Ildikó és Hűvösvölgyi Ildikó játéka miatt, ki tudja?

A Kanizsai Kulturális Központ a felnőtt színházi bérleten túl ezúttal indít egy ifjúsági bérletsorozatot is. Tapasztalatuk ugyanis, hogy az óvodások és az alsó tagozatosok a pedagógusok segítségével szorgalmasan járnak színházba, a középiskolások pedig már önállóan teszik ugyanezt, de kimarad egy korosztály, a felső tagozatosoké. Éppen ezért kimondottan nekik, a tanulmányaikat is segítő darabokkal indítanak bérletet, remélve: lesz rá érdeklődés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!