Nagykanizsa

2009.04.24. 02:29

Negyedszázados

Nagykanizsa - Megalakulásának 25. évfordulóját nívós kulturális műsorral ünnepelte a HSMK-ban működő Belvárosi Nyugdíjas Klub.

Kelemen Valéria

A negyedszázados történet felelevenítése után Mészáros Imre vezetőségi tag virággal köszöntötte a közösség alapítóit, köztük a 94 éves Kovács Lajosnét is, aki a kezdeményezők egyike volt. Az alapító tagok közül a 77 esztendős Lakatos Istvánnéval is szót váltottunk. 

- Mostanában nem tudok jönni a klubba, de jólesően gondolok vissza a hangulatos közösségi életre, melyet mindig is szerettem - mondta Mária néni, aki 16 évig énekkaros is volt, s jókedve a mai napig nem hagyta el. 

- Minden szerdán összejövünk, s tagjaink szeretik az orvosi előadásokat, az útiélmény-beszámolókat, a játékos vetélkedőket, s különösen az élőzenés programokat - vélekedett Kovácsné Jakatics Margit, aki a nyugalomba vonult Poszaveczné Arany Idától nem is olyan rég vette át a klub vezetését. - S mivel nekünk még nem volt tánc-csoportunk, pár hónapja azt is megalakítottuk, s Bolf Ágnes néptáncoktató irányításával roppant lelkesen próbálunk. 

S noha a 75 főt számláló Belvárosi Nyugdíjas Klub tagsága 70 év fölötti átlagéletkorú, s zömében özvegyek, azért az összetartó közösséghez tartozók nagyon szeretnek kirándulni. Távolabbi helyekre, anyagiak hiányában már egyre ritkábban jutnak el, de a környékbeli kirándulásaik rendszeresek. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!