Nagykanizsa

2008.05.16. 02:29

Egy újabb állomás

Nagykanizsa - Társadalmi munkában, civil összefogással, több támogató segítségével építettek buszvárót a közelmúltban Kiskanizsán.

Zalai Hírlap

Polai József, a körzet önkormányzati képviselője - aki maga is tevőlegesen részt vett a munkálatokban - érdeklődésünkre elmondta, a Letenye felé busszal közlekedők régi igénye volt, hogy a Március 15. tér és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében lévő megállóban kulturált váróban várakozhassanak az autóbuszra. A korábbi felszállósziget ugyanis megsüllyedt, fedett váró pedig egyáltalán nem volt. Most a Via Kanizsa és Horváth János vállalkozó hathatós támogatásával elkészülhetett a váró. Szalai Ferenc állította össze a felépítményt, a szigetet pedig Tóth József kőműves készítette el. A váró köré tujákat is ültettek, melyeket Tóth Csaba ajánlott fel.

Polai József hozzátette, egy új buszváró hatszázezer forintba kerül, ám így a negyedéből sikerült elkészíteni. Horváth János kérdésünkre elmondta, mintegy hetven-nyolcvanezer forint értéket képvisel az a vasanyag, amelyet vállalkozása révén felajánlhatott a buszváró elkészítéséhez. Mint mondta, korábban is több alkalommal támogatott civil szervezeteket, így például az állatmenhelyt is. Hozzátette: természetes, hogy most is segített, hiszen szintén kiskanizsai, a városrész szülötte, amúgy meg Polai Józsefet a barátjának tekinti. Így aztán a jövőben is segíteni fog, ha igénylik - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik