Muraszemenye

2016.10.06. 19:15

Ismerd meg a világukat!

Muraszemenye – Második alkalommal tartottak tegnap integrációs napot a Fogyatékos Személyek Otthonában.

Gyuricza Ferenc

A rendezvény szervezője a Muraszemenyei Értelmi és Halmozottan Sérültekért Alapítvány volt, melynek elnöke, Szabó Gábor kiemelte: elsődleges céljuk a közösségépítés, valamint az ép, illetve a fogyatékossággal élő személyek társadalmi kapcsolatainak az erősítése.

Az intézmény munkatársa, Török Veronika (jobbról) és Pál Helga önkéntes segítő vezetésével szélforgót készítettek a résztvevők Fotó: Gyuricza Ferenc

Ennek okán többek közt a helyi óvodásokat és az általános iskolásokat, a Nagykanizsai SZC Műszaki Szakképző Iskolája szociális ápolói és gondozói szakán tanulókat, míg a társintézményeik közül a Zala Megyei Integrált Szociális Intézmény zalaegerszegi telephelyének és a pölöskefői fogyatékos otthonának ellátottait, illetve a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ gondozottjait látták vendégül. De az önkéntes segítők közül is rengetegen jöttek.

- Ahhoz, hogy elfogadjuk a sérült embereket, meg kell ismernünk világukat. Bővelkedjenek a mosolygásban, a simogatásban és az ölelésben, s százszorosan kapják vissza mindazt - köszöntötte a program elején Kele Lászlóné intézményvezető a vendégeket. A 76 főt ellátó intézményben előbb kézműves foglalkozásokon alkottak közösen az ép és a fogyatékkal élő személyek, majd különböző bemutatók következtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!