Murakeresztúr

2016.06.03. 14:52

A Bánságba látogattak

Murakeresztúr – Állami program keretében bánsági túrán vehettek részt a murakeresztúri és a zalaszentbalázsi iskola 7. osztályos tanulói nemrégiben.

Horváth-Balogh Attila

A Határtalanul program révén a 37 diák 4 kísérő nevelővel 5 napot tölthetett el Románia magyarlakta vidékén. A gyerekek jártak Nagycsanádon, Nagyszentmiklóson, Végváron, Temesváron, Herkulesfürdőn, Aradon, Déván, Igazfalván és Orsován. A végvári kisiskolások gyönyörű Ludas Matyi-előadással és néptánccal, táncházzal készültek a magyarországi diákok fogadására. Temesváron vetélkedővel egybekötött városnézésen vettek részt a csapatokban versenyző hetedikesek. Aradon versekkel és furulyás zenével emlékeztek a hősökre. A kirándulás előtt nemcsak előzetes ismereteket gyűjtöttek a fiatalok, hanem könyvadományokat, játékokat, tartós élelmiszereket is, melyekkel megajándékozták az Igazfalván működő kisiskolát, illetve a dévai gyermekotthon kis lakóit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!