Murakeresztúr

2011.09.29. 08:01

Murakeresztúron vendégeskedett Deák Attila festőművész

A Mura-menti Folklór Fesztivál és Keresztúr Napok első színvonalas programja "A csend" címet viselő kiállítás megnyítója volt. A művész értékes képeit bemutató eseményt a draskoveci (Horvátország) gyermek tamburások tették meghitté.

Kovácsné Deák Erzsébet

Deák Attila 1963-ban született Nagykanizsán, Kapospulán élő festőművész. Kimagasló tehetség, az alkotás örömét, annak hozadékát most Murakeresztúron is megcsodálhatták. A rajzolás végigkísérte eddigi életét, 1996 óta a színek világában próbálta megörökíteni a számára érdekes és érzelmileg rá ható dolgokat. Grafikával kezdte, majd engedve a színek vonzásának a festészet felé fordult. Nagy biztonsággal kezeli az ecsetet, használja a színeket. Olajjal első alkalommal 1997-ben próbálkozott.

Katonaként, rendőrként és szenvedélyes horgászként nagyon sok időt töltött és tölt ma is a szabadban. Így nem véletlen, hogy a természet közelsége erősen ihleti őt.  Amiben igazán otthon van az a csendélet és a tájképek. Talán hivatásából kifolyólag is, mindig a kézzelfogható, objektív valóságot szeretti, mely alkotó munkájának meghatározó eleme. Hűen próbálja az általa látott, érzett és tapasztalt világot visszaadni. Munkái zsűrizett művek.

Attila tagja a Bárka Művészeti Szalonnak és a kaposvári székhelyű PANNON Art Képzőművészeti Egyesületnek, ahol festményeit rendszeresen zsűrizteti. Több mint 40 önálló és számos közös tárlat alkalmával mutatkozott be magyar városokban, községekben: Kaposvár, Dombóvár, Siófok, Tamási, Kaposfüred, Baja, Kalocsa, Szentendre, Szekszárd, Budapest (Iparművészeti Múzeum, Rendőrség-történeti Múzeum, ORFK Télikert), a németországi Kernen városában két hónap időtartamú meghívásos tárlattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!