Misefa

2015.08.01. 19:02

Parasztolimpia Misefán - fotókkal

Misefa - Tizenhat éve rendezik meg nagy sikerrel, hatalmas érdeklődés mellett a misefai parasztolimpiát, amelynek lelke, ötletgazdája, szervezője Kovács József, akit mindenki Fecskének szólít. A falugondnoki minőségben dolgozó szervező évről évre újabb és újabb tréfás feladatsorral lepi meg a versengőket.

Arany Horváth Zsuzsa

 

Ezévben nyolc környékbeli község vállalkozó kedvű csapatai csaptak össze, hogy kiderüljön, akadályfutásban, tojásdobálásban, mocsárjárásban, almaszüretben, hébérezésben, talicskarodeóban, traktorhúzásban ki a jobb a másiknál. Orbányosfa, Nemesrádó, Felsőrajk, Szentpéterúr, Misefa, Nagykapornak, Bezeréd és az újonc Tilaj szoros versenyben izzasztotta magát a sportpályán, míg a horgászegyesület halászléről és pörköltről gondoskodott, hogy a népes lelátó tele gyomorral buzdíthassa kedvenceit. A hangulatról Molnár Szilárd műsorvezető gondoskodott. A nyertes a nagykapornai keramikus, Turbucz Herdvig kerámiáival lett gazdagabb.

A vigalom vasárnap a tó partján folytatódik. A programhoz az önkormányzat biztosítja az anyagiakat, de a vállalkozók is hozzájárulnak, hogy mindenki jól érezze magát a parasztolimpián. Ottjártunkkor ki lehetett tenni Misefán a megtelt táblát, annyi autó szegélyezte a főutcát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!