Magyarföld

2016.09.01. 19:21

Lecserélik a temető régi, elavult kerítését

A temető kerítésének kiépítésére fordítja azt a másfél millió forintot a település önkormányzata, amit az államtól kapott.

Gyuricza Ferenc

Mindezt Kállai Csaba polgármester mondta el lapunknak, hozzátéve, hogy abból az összegből gazdálkodnak, amit a korábban el nem adósodott önkormányzatok támogatására fordít az állam.

- Nagyon kicsi a mozgástér, hiszen ez az összeg csak útjavításra, ravatalozók felújítására, temetők rendbetételére költhető el - magyarázta Kállai Csaba.

- A képviselő-testület úgy határozott, hogy a régi, már elavult kerítést cseréljük le egy modernebbre, ami a hatékonyabban távol tartja a vadakat is. Ennek a bekerülési költsége mintegy 2,1 millió forint, a hiányzó 600 ezer forintot önerőből fedezzük.

Kállai Csaba azt is hozzátette: az önkormányzat megvásárolt egy megüresedett lakóházat, amit egyelőre bérlakásként hasznosít, de a bérlőnek - aki jogosult a családtámogatási kedvezményre - tovább kívánják értékesíteni. Ez a banki konstrukció miatt oly’ módon lehetséges, hogy a falu 500 ezer forint letelepedési támogatásban részesíti a nevezett családot, valamint négy magyarföldi lakos egyenként 100-100 ezer forint adományt nyújt az érintetteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!