Lóerő

2012.03.01. 18:01

Gépjármű- felelősségbiztosítás - Nem vész el a kedvezmény, de oda kell figyelni

Február végén lejárt a kötelező gépjármű- felelősségbiztosítás befizetési határideje, ám a díjat időben rendező autósokat is érheti kellemetlen meglepetés: előfordulhat, hogy papíron rosszabb bónuszkategóriába kerültek.

Horváth A. Attila


A problémára a Magyar Biztosítók Szövetsége hívta fel a figyelmet. Gilyén Ágnes kommunikációs főosztályvezető tájékoztatójában jelezte: a kötelező biztosítás idei első díjrészletének (és a baleseti adónak) február 29-ig kellett beérkeznie a biztosítókhoz, ekkor járt le ugyanis a kockázatviselés kezdetétől számított 60 napos türelmi idő. Tavaly nyár óta új bónusz-malusz rendszer van érvényben, a gépjárművek üzemben tartóinak besorolását a Központi Kártörténeti Nyilvántartó Rendszer kezeli.
 Nem zárható ki, hogy a türelmi idő lejártakor lesznek olyan ügyfelek, , akik a tavalyi kampányban biztosítót váltottak, de a korábbi biztosítójuknál elért bónuszfokozatukat valamilyen okból eddig nem sikerült bevinni a KKNYR-rendszerbe. Így az új, választott biztosító a rendelet előírásai szerint kénytelen A0 fokozatra módosítani az ügyfél besorolását  - jelezte a Mabisz. A szervezet felhívta a figyelmet arra, hogy emiatt az ügyfelek nem veszítik el korábbi bónuszfokozatukat. A biztosítók szövetsége azt kéri az érintettektől, hogy  amennyiben ezt új biztosítójuk kéri, mielőbb keressék fel régi biztosítójukat, és kezdeményezzék a korrigált adatok felvitelét a KKNYR-rendszerbe.  Önmaguktól ugyanis a társaságok a titoktartási szabályok miatt nem cserélhetik ki az adatokat egymás között.

Lóerő rovatunk további hírei itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!