Lóerő

2012.02.17. 17:18

Undort keltő anyag szivárgott a tartályból

Csak két kirívó szabálytalanságot találtak a közlekedési hatóság ellenőrei a háromnapos TISPOL-akcióban megyénkben. A tehergépjárművek és autóbuszok átfogó ellenőrzése a kontinens útjain egy időben zajlott.

Arany Gábor


A legalább napi 8 órás ellenőrzés kiterjedt az okmányok meglétének és érvényességének vizsgálatára, a menetíró készülékkel kapcsolatos visszaélések kiszűrésére. Ellenőrizték a vezetési és pihenőidő betartását, a sebességtúllépést, a túlsúlyt, a rakományok rögzítését, a veszélyes szállítmányokra vonatkozó előírásokat, a járművek műszaki állapotát.

 A kormányhivatal közlekedési felügyelőségének vezetője, Tóth András érdeklődésünkre közölte: a kedvezőtlen időjárás a járműforgalomban is megmutatkozott, a szokásosnál kevesebb dolguk akadt. Munkatársai öt helyszínen 116 járművet ellenőriztek, ebből hatvanhat volt a külföldi, félszáz a hazai.

Két kirívó szabálytalanságot tapasztaltak. Az egyik sofőr vezetési és pihenőideje nem volt az előírásoknak megfelelő, ő százezer forint körüli bírságra számíthat a közigazgatási eljárás lezárásakor. A másik jármű úgynevezett undort keltő rakományt vitt, ám a tartály meghibásodása, szivárgás, valamint a futómű műszaki problémái miatt megtiltották, hogy továbbmenjen.

Kisebb szabálytalanságokért tizenhat esetben figyelmeztettek az ellenőrök. A három nap alatt tizenegy szerelvénynél ellenőrizték a tengelysúlyt, de a megengedett terhelést egyik sem lépte át.

A következő TISPOL-akciót március 1218. között tartják kontinensszerte, amikor elsősorban a passzív biztonsági eszközök  öv, gyermekülés  használatát ellenőrzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!