Lóerő

2011.06.14. 15:47

Visszatér? Sokan próbálják elcsábítani Talmácsi Gábort

Talmácsi Gábor világbajnok motorosunk az utakon nem száguldozik. A motorversenyző a hétköznapokon kisebb köbcentire vált, a városban robogóval közlekedik. Nemrég csatlakozott a fair vezetésért kampányhoz: nem meglepő módon a két keréken közlekedők érdekeit képviseli.

Matolcsi Renáta

A nemrég harmincadik születésnapját betöltött Talma – csapat hiányában – nem tudott elindulni az idei szezon versenyein, de nincs elkeseredve. Folyamatosan edz, hogy formában maradjon, foglalkozik az utánpótlással, és egyáltalán nem zárta ki annak lehetőségét, hogy egyszer még visszatér.

– Miért érezte fontosnak, hogy csatlakozzon a Fair vezető programhoz?

– A mai világban a közlekedés főszereppé vált az életünkben, egyre többen vannak az utakon. Hiszem, hogy kis odafigyeléssel csökkenthető lenne a balesetek száma, és ez nagymértékben rajtunk, sofőrökön múlik. Segítsünk egymásnak, legyünk rugalmasabbak. Én is rendszeresen autózom, de ha jó idő van, akkor a gyorsabb módját választom, hogy eljussak egyik helyről a másikra, ilyenkor robogóra pattanok.

– Ön szerint a népszerűsége hozzájárulhat egy ilyen kampány sikerességéhez?

– Több emberhez eljut a kampány üzenete, ha ismert emberek is mögé állnak. Előző évben engem választottak az év legnépszerűbb sportolójának, jelentős rajongótáborral rendelkezem, akik nyomon követik a velem történteket, úgyhogy, gondolom, igen.


– Hogy érzi magát most, hogy nincsenek versenyei, milyen érzések kavarognak önben? Csalódott?

– Nem vagyok csalódott és köszönöm a kérdést, remekül vagyok. Bevallom, nem volt könnyű megélni és feldolgozni, hogy a Jack & Jones by A. Banderas csapat végül kiszállt a MotoGP-ből, amikor már aláírt szerződésem volt velük, de ettől még nem állt meg az élet. Jelenleg is a jövőm építésén dolgozom és nagyon jó irányban haladnak a tárgyalások.

– Van-e visszaút a motorpályára, s ha igen, milyen kategóriában tudná magát elképzelni?

– A Moto2 kategória áll a szívemhez legközelebb, így ez számomra a prioritás, de érkeztek megkeresések más bajnokságokból, mint például a Superbike vb, Supersport, de a spanyol bajnokságon induló csapatok közül is sokan próbálnak elcsábítani.


Hogy hogyan telnek mostanában Talmácsi Gábor napjai, s hogy mivel szeretne a jövőben foglalkozni, arról a naplo-online.hu-n bővebben olvashat ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!