Lóerő

2010.06.25. 08:29

Jó tudni, ha kocsival indul nyaralni

Legalább a szerelőnk telefonszámát vigyünk magunkkal, ha gépkocsival hosszabb, különösen határon túli nyaralásra indulunk, javasolja a szakember.

MTI

 

 



Tehát futómű, fékek, világítás, elektromos berendezések, a hűtőrendszer kontrollja és tisztítása sok bosszúságtól megóvhat minket. Ha közeleg az ékszíjak, a vezérműlánc, illetve más kopó alkatrészek cseréje, akkor hozzuk előre ezt a munkát. A meleg napokra tekintettel vessünk pillantást a pollenszűrőre, mert lehet, hogy az összegyűjtött szennyeződés miatt csökken jelentősen a szellőztetés, a légkondicionáló hatásfoka. Tartalék alkatrészt csak szakember javaslatára vigyünk magunkkal, ezzel ugyanis gyorsíthatjuk az esetleges javítást.

- Az autók produkálnak olyan hibajelenséget, amely ijesztő lehet, ám ártalmatlan vagy könnyen elhárítható. Ezért is érdemes szerelőnk telefonszámát eltenni, mert gyakran távsegítséggel el tudjuk dönteni, folytathatjuk-e utunkat vagy keressünk szervizt - mondta Mátyás István.

Ha megáll az autó és a tudomány, akkor is meg kell oldani a továbbutazást. Ebben számos márkafüggő assistance szolgáltatás segít, ami alapvetően a fiatal autókhoz jár.

BIZTOSÍTÁS ELAKADÁS ESETÉRE

Az Autóklub műszaki hiba esetére a gépkocsinak és utasainak Európára kínál biztosítást, közölte Senkó Andrea régióasszisztens. A kártya kiváltásával számos kedvezményt kaphatunk: helyszíni hibaelhárítás, vontatás, szállítás, szállásbiztosítás, alkatrészután-küldés és sok egyéb. Fontos: magyarul lehet megbeszélni a problémát az éjjel-nappal elérhető autóklub-diszpécserrel, aki visszahívja a bajba került autóst és utána intézi a szükséges tennivalókat.



Lóerő rovatunk további cikkei itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!