Lóerő

2010.04.09. 10:46

Igénylik a törődést a kis Polskik

Ditti, Királylány és Hógolyó nagyon szeretnek szerepelni, ami érthető, hisz már alig lehet velük találkozni az utakon. Az érdekes neveket egytől egyig autók, kis Polskik viselik.

Benedek Bálint

 - Négy felnőttnek már kihívás bepréselődni, bár egy próbát megér - mondta a Királylányt dédelgető, egerszegi Németh Tamás. - Egyszer megtettük, de a hátul utazó haverom térde birizgálta a fülemet, így inkább a gázpedálra léptem. Ettől nem lódult meg, de jó állapotú járgánnyal akár a 100 kilométeres sebesség is elérhető.

Tamás naponta használja a tűzpiros Polskiját, melyet azért keresztelt el Királylánynak, mert mindent megkap, amit megkíván !

Ezzel klubtársa, a másik fanatikus polskis, nagykanizsai Horváth Balázs is így van.

- Egy ideje nem számolom mennyit költöttem a kocsira, de néhány százezer forint biztosan elment már - fogalmazott a Hógolyó tulajdonosa, Balázs. - A Polskik többsége léghűtéses, ám a 126 BIS típus erőforrása vízhűtéses. A farmotor felett még kis csomagtartót is kialakítottak.

A fiatalember szerint: még mindig számos működőképes kis Polski lehetne a forgalomban, ha a gazdáik nem mondtak volna le róluk idő előtt.

 

Ha gondoskodásról van szó, akkor az alsónemesapáti Vas Tamara nem ismer pardont. Ha kell az autó alá fekszik, gyertyát cserél, rendszeresen megtisztítja a motort.

- Már óvodás koromban kis Polskira vágytam - mesélte a 23 éves Tamara. - Ezeknek az apró autóknak lelkük van, Ditti is igényli, hogy olykor megsimogassam, beszéljek hozzá. Persze néha küzd az elemekkel, nehezen lendül át az emlekedőkön, de még soha nem hagyott cserben.

Lóerő rovatunk további cikkei itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!