Letenye

2013.12.20. 16:07

Pályázati milliók a vásárra

Csütörtökön délután tartotta soros összejövetelét a határmenti város önkormányzati képviselő-testülete.

Mirkó Imre

A tanácskozás elején Halmi Béla polgármester azzal a jó hírrel szolgált, hogy egy sikeres LEADER-pályázatnak hála közel 3 millió forintot költhetnek a jövő évben rendezendő Murahídi Vásárra.

Az ülésen Vlasicsné Hermán Gabriella intézményvezető szólt a Kolping Alapszolgáltatatási Központ szakmai munkájáról. A Kolping a Bajcsy utcai volt Gondozási Központban végzi a nappali idősellátást, s a beszámolót a testület elfogadta. A Kolping Otthon vezetője azt mondta, hogy aktuálissá vált a nyílászárók cseréje az iskola mellett lévő önkormányzati tulajdonú, de a Kolping által működtetett épületben, így ha a jövőben energetikai pályázaton indul a város, akkor abba lehetőség szerint ez az építmény is szerepeljen.

A képviselők a későbbiekben többek között döntöttek a közterület-használat szabályairól szóló rendeletről is. A közterületeken lévő reklámtáblák ügye miatt a téma jövő februárban újra a grémium elé kerül.

Szó esett a helyi adóbevételekről, melynek összege a tervezett mintegy 133 millió helyett november 30-ig több mint 146 millió lett. A múlt hónap végéig a tervezetthez képest 109,6 százalékos adóbefizetés volt Letenyén.

Címkék#Letenye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!