Letenye

2016.09.05. 13:50

Tovább erősítették a meglévő jó kapcsolatot

A testvértelepülés, Prinzersdorf polgármestere és neje látogatott el nemrégiben Letenyére. Huszonöt éves múltra tekint vissza a határ menti város és ausztriai testvértelepülése, Prinzersdorf együttműködése. Ennek jegyében nemrég Letenyére látogatott az osztrák község polgármestere és annak neje.

Horváth B. Attila

Mint azt Farkas Szilárd letenyei polgármester elmondta, a látogatásra a közelmúltban került sor. Rudolf Schütz és felesége látogatásának célja a két település közti partneri kapcsolat erősítése volt.

– A Prinzersdorf-fal kialakított kapcsolatunk 1991-ben kezdődött, s elsősorban oktatási, kulturális együttműködésre épül – mondta Farkas Szilárd. – Letenyéről ez év tavaszán látogattunk Prinzersdorf-ba, ahol megtekintettük a helyi nevezetességeket, szívélyes és baráti fogadtatást tapasztaltunk a partnerek részéről. Már ekkor viszont invitáltuk Rudolf Schütz polgármestert és kedves nejét. Örömmel fogadták meghívásunkat, mi pedig bemutattuk nekik Letenye nevezetességeit.

Majd a Letenyei Szőlő- és Gyümölcstermesztők Egyesülete tagjai az Öreg-hegyi boronapincénél borkóstolót is szerveztek vandégeinknek, akik a tájjellegű borokat kóstolhatták és a borvidék jellemzőiről is hallhattak  előadást. Este pedig a Letenyéért Közéleti Egyesület tagjai várták őket, megtekinthették a Fáma Házát, s az abban található Keszei Sándorné Emlékszobáról szintén hallhattak ismertetést. A porta pajtájában kemencés zalai ételeket is kóstolhattak testvértelepülésünk képviselői.

Fotó: Letenyei Önkormányzat

Farkas Szilárd hozzátette: jövőre, júniusban Letenye delegációját várják egy nagyobb volumenű rendezvényre, Prinzersdorf-ba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!