Letenye

2014.06.30. 16:05

Újra lesz szúnyogirtás Letenyén

Letenye - A letenyei testületi ülés során Halmi Béla polgármester szólt arról, hogy néhány napon belül befejeződik a Pro Mur nevű horvát-magyar uniós projekt.

Mirkó Imre

A sikeres pályázatnak köszönhetően, az elnyert mintegy 300 millió forintból a kisvárosban teljes egészében korszerűsítésre került a szennyvíztisztító telep. A beruházás során, a kornak megfelelő színvonalú, zárt rendszerű szennyvízkezelő-rendszer került kiépítésre. A megtisztított víz nem lefolyókba, hanem a Murába kerül.

A Hóvirág óvoda, az egyedutai városrészben lévő épületének ablakcseréje megtörtént, a kivitelezést az önkormányzat saját cége, az Ékköv Kft. végezte el.

Murakeresztúrtól - Muraszemenyéig (így Letenyén is) a légi szúnyoggyérítés június 23-án megtörtént, melynek előzménye volt, hogy a vérszívók által tömegesen "látogatott" települések polgármesterei annak sürgető elvégzését közös levélben fogalmazták meg. Letenye esetében biztosra vehető, hogy hamarosan egy földi szúnyogirtásra is sor kerül - mondta Halmi Béla.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) illetékesei nemrég Letenyén jártak, ugyanis az Andrássy Gyula Általános Iskola területén épül meg egy 20X40 méteres műfüves pálya. Az MLSZ a kivitelezőt kiválasztotta, a pálya még a tanévkezdés előtt készen lesz - hangzott el.
A képviselő-testület tagjai több más ügy megtárgyalása mellett zárt ülésen döntöttek az augusztus 20-án átadandó kitüntető címek adományozásáról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!