Lenti

2016.04.06. 06:19

Gyógypedagógiai intézmények tanulmányi versenye Lentiben

Lenti - Gyógypedagógiai intézmények komplex tanulmányi versenyének megyei fordulóját rendezték meg kedden a Móricz Zsigmond EGYMI intézményében.

Korosa Titanilla

A versenyre idén már 41. alkalommal került sor. Minden évben hat tantárgy különböző témaköreiből készülnek fel a diákok. A feladatokat az Oktatási Hivatal munkatársai állítják össze, a témakörök már év elején ismertek, de a feladatok csak közvetlenül a verseny előtt érhetők el. A megyei versenyen a házigazda iskola diákjai mellett Zalaegerszegről, Nagykanizsáról, Keszthelyről és Zalaszentgrótról is érkeztek 6. és 7. évfolyamos tanulók, akik négyfős csapatokat alkottak a megmérettetésen. A hat tantárgy közül magyar nyelvből egyénileg adtak számot tudásukról, az informatika, életvitel, magyar irodalom, földrajz és történelem feladatokat pedig -  amik között több gyakorlati is szerepelt - közösen oldották meg.

Szabóné Zakó Krisztina (jobbra) és Pácsonyi Imre a megnyitón

A megnyitón Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke, Farkas Katalin, a KLIK lenti tankerületének igazgatója, valamint Szabóné Zakó Krisztina a Móricz EGYMI és Stummer Mária, a zalaegerszegi Nyitott Ház intézményének igazgatói is köszöntötték a diákokat, utóbbi töltötte be a zsűrielnök tisztjét is.

A versenyen 4 fős csapatok vettek részt

Az eredményhirdetés egy pillanata
Fotó: Kovács Zoltán

Az országos döntőbe, amit Dunaújvárosban rendeznek a Szivárvány EGYMI jutott tovább Nagykanizsáról. Második helyen a házigazda Móricz Zsigmond EGYMI csapata végzett, harmadik a Béke Ligeti EGYMI csapata lett Zalaegerszegről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!