Lenti

2017.06.22. 18:55

Megújul az óvoda és a bölcsőde is Lentiben

Elkezdődött a Napközi Otthonos Óvoda székhelyintézményének és a szomszédos bölcsődének a felújítása.

Korosa Titanilla

Horváth László polgármester a helyszínen ismertette a projekt részleteit.

- A bölcsődében a konyhai szellőztetési rendszer korszerűsítésére, a kazánház átalakítására kerül sor, az éttermi rész rámpát és előtetőt kap, valamint új kerítés és babakocsi tároló is készül, az udvarra pedig új játszótéri elemek érkeznek - mondta. - Az óvoda legutóbb 2015 őszén esett át külső felújításon. Most pedig megújulnak a belső terek, sor kerül az akadálymentesítésre, amely érinti a tornaszobát és egy mosdót is, míg az átalakított öltözők a szülők és gyermekek nagyobb kényelmét szolgálják majd. Megújul a villamos hálózat, a fűtési rendszer, de lesz új kerítés és játszóudvarok is. Az utóbbi két fejlesztést nemcsak a székhelyóvodában, hanem a Petőfi utcai telephelyen is elvégezzük.

A képen balról Horváth László és Gál Elekné megtekinti az óvodában zajló munkálatokat
Fotó: Korosa Titanilla

A polgármester kiemelte: a teljes beruházás mintegy 200 millió forint értékben valósul meg augusztus végére a TOP program forrásaiból.

Gál Elekné óvodavezető pedig arról beszélt, hogy a munkálatok ideje alatt a gyerekek elhelyezését a Petőfi utcai óvodában biztosítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!