Lenti

2017.03.09. 19:45

Borászati bemutató Lentiben: főként tapasztalatot cseréltek a gazdák

Lenti - Szakmai konzultációval egybekötött borbemutatót tartott a napokban a helyi Kertbarát Kör Egyesület.

Korosa Titanilla

A rendezvényen Vlasics Lajos tótszentmártoni borász mutatta meg borait a lenti kertbarátoknak.

- A tótszentmártoni hegyen hét fajta szőlőt termelünk, köztük megtalálható a sauvignon blanc, a szürkebarát, a pino blanc, a rajnai rizling, illetve a cabernet franc, a merlo és a pinot noir, utóbbi három kékfajta - mondta Vlasics Lajos. - Az elmúlt év a mi hegyhátunkon egészen tragikus volt, az áprilisi fagy nagyon megtréfált minket és elvitte a termés felét, illetve akadtak olyanok, akiknél még többet. Ezért vásárlásra, kiegészítésre kényszerültek a gazdák, köztük én is.

Balra Röszler Attila, a kertbarátkör elnöke, mellette Vlasics Lajos, illetve Elekné Horváth Magdolna, a civil szervezet titkára
Fotó: Korosa Titanilla

Vlasics Lajos többek között erről is beszélt a gazdáknak, bár hozzátette: nem jellemző, hogy borászati előadásokat tart, így a rendezvényen is főként a tapasztalatcserén és kóstolón volt a hangsúly.

Vlasics Lajos emellett mint a lenti szervezet partnerének, a Szent Márton Borbarát Egyesületnek a vezetőjeként is érkezett. Elmondta: a civil szervezet idén ünnepli megalakulásának 10. évfordulóját.

A rendezvényen előkészítették a jövő hét végére tervezett borbírálatot, illetve a nőnap alkalmából az egyesület hölgy tagjait is köszöntötték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!