Lenti

2014.02.12. 17:00

Végül mégis ki kellett költözniük

Lenti - Hajléktalanná vált Bogdán Antalné és élettársa, szerdán ugyanis el kellett hagyniuk azt a kerkabarabási családi házat, amelyet másfél hónapja használtak.

Gyuricza Ferenc

A tulajdonosok döntése váratlanul érintette őket, hiszen legutóbb még arról tájékoztatták őket, hogy akár egy évig is maradhatnak az épületben.

– Nem tudjuk miért változtatták meg a döntésüket, ez az egész hercehurca lassan teljesen felőrli az idegeimet – panaszkodott szerda délután az asszony. – Ebben a pillanatban azt sem tudom megmondani, hogy hol fogjuk tölteni az éjszakát, akár az is előfordulhat, hogy kénytelenek leszünk a szabad ég alatt álomra hajtani a fejünket.

Bogdán Antalné és élettársa, Orsós József a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat irodája előtt. Nem tudják, hova mennek. Fotó: Gyuricza Ferenc

Bogdán Antalné és családja történetével néhány hete ismertettük meg olvasóinkat, az asszony akkor is azzal fordult a Zalai Hírlaphoz, hogy a gyermekeivel együtt az utcára kerülnek. Az általuk bérleményként lakott kerkabarabási családi ház tulajdonosai akkor még meggondolták magukat, s egészen szerdáig maradhattak, bár három kiskorú gyermekét ideiglenes gondozásba vették, őket a Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógiai Intézményhez tartozó egyik lakásotthonban helyezték el.

– Azáltal, hogy ki kell költöznünk, valószínűleg a gyermekeimet sem kapom vissza – folytatta az asszony. – Másfél hónapot kaptam arra, hogy rendezzem lakhatási körülményeimet, ám a helyzetem azóta csak rosszabb lett.

Bogdánné kérdésünkre azt még elmondta: az összes ingóságukat ki kellett pakolniuk a házból, ezeket abban az önkormányzati bérlakásban helyezték el, amelyet még élettársa, Orsós József kapott. Ez az épület – amely a bárszentmihályfai városrészben található – jelenleg lakhatatlan állapotban van, ezért is hagyták el még tavaly decemberben.

Előzmények:

Nincs hová menniük

Ideiglenes otthonba kerültek

Jelentős tartozás halmozódott fel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!