Lenti

2014.01.30. 18:55

Ideiglenes otthonba kerültek

Lenti - Ideiglenesen a Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógiai Intézmény lakásotthonában került elhelyezésre a lakhatási problémákkal küzdő Bogdán Antalné három kiskorú gyermeke.

Gyuricza Ferenc

Minderről maga az érintett tájékoztatta csütörtökön a Zalai Hírlapot. Elmondta, hogy a gyámhivataltól kapott határozat alapján neki kellett a nyolcéves Dominikát, a 10 éves Biankát és a 14 éves Ferencet bekísérnie az intézménybe.

– Nagyon nehéz volt az elválás, sírtunk mindannyian – mondta az asszony. – De nem tehettem mást, el kellett őket engednem, mert különben engem is előállítanak. Az otthon munkatársai azt mondták, látogathatom őket, de haza nem jöhetnek velem.

Bogdán Antalné és családja történetével a napokban foglalkoztunk. A nő lakhatási problémákkal küzd, ősz végéig olyan lenti családi házban élt, amelyben sem víz, sem villany nem volt. Innen költözött a Csömödérben élő édesapjához, majd rá egy hónappal Kerkabarabásra. Mindenhova vitte magával három kiskorú gyermekét, illetve velük együtt költözött a 22 éves nagyfia, Dani is.

Kerkabarabásról péntek reggel kellett volna kiköltözniük, így döntött a tulajdonos, ezért kerültek a gyermekek ideiglenes elhelyezésre. Csütörtök este viszont újabb fejlemény történt, Bogdán Antalné telefonon keresztül arról tájékoztatott bennünket, hogy a kerkabarabási ház tulajdonosa megváltoztatta döntését.

– Egyelőre itt maradhatunk – mondta az asszony. – Ez nagyon jó hír, mert nem tudtunk volna hova menni. A tulajdonos azt mondta, akár egy évre is kiadja nekünk a házat. Ennek nagyon örülök, a gyámhivatalnál ugyanis azt mondták, ha másfél hónapon belül sikerül megfelelő lakást találnom, akkor visszakaphatom a gyermekeimet. Számomra most ez a legfontosabb.

Bogdán Antalné azt is hozzátette: most minden erejével azon lesz, hogy rendezze lakhatási körülményeit. Ez nemcsak lakható házat jelent, mert azt be is kell bútoroznia. A kerkabarabási családi ház ugyanis rendkívül szegényesen felszerelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!