Lenti

2013.03.06. 16:31

Úgy ügyvezetőt nevezett ki a lenti önkormányzat

Lenti - Pályáztatás nélkül, öt év időtartamra Czigány Tibort nevezte ki a Lenti Városüzemeltető Nonprofit Kft. és a Lenti Városgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatójának a város önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

Minderről a legutóbbi, február 27-én tartott testületi ülés zárt szakaszán döntött a képviselőtestület.

A Zalai Hírlap információit kérésükre Horváth László polgármester is megerősítette. A személyi váltásra azért volt szükség, mert az említett két gazdasági társaság ügyvezetését ellátó Kovács Lajos megbízása 2013. február 28. napján lejárt. Az újonnan kinevezett Czigány Tibor a Városgazdálkodási Kft. vezetői feladatainak ellátásáért havi 460 ezer forint bruttó személyi alapbérben kap, a Lenti Városüzemeltető Nonprofit Kft.-ben végzett munkájáért külön juttatás nem jár neki, ugyanakkor a munkabéren kívül cégautó magáncélú használatára is jogosult az önkormányzat döntése alapján.

Horváth László kérdésünkre hozzátette: a vezetői megbízásról a helyi önkormányzatokról szóló, 2011-ben elfogadott törvény 46. paragrafusa azon egyik bekezdése alapján döntöttek zárt ülésen. A jelzett bekezdésben foglaltak alapján zárt ülést kell elrendelni választás, kinevezés, felmentés, vezetői megbízás vagy annak visszavonása, illetve fegyelmi eljárás megindítása, valamint állásfoglalást igénylő személyi ügy tárgyalásakor, ha az érintett azt kéri. A pályáztatás kiírásának mellőzését pedig azzal indokolta a polgármester, hogy az ügyvezetést az egyik gazdálkodó érintett szervezet dolgozójának kinevezésével, belülről oldották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!