Lenti

2009.07.10. 02:29

Szoros kapcsolat

Lenti (gyf) - Kis túlzással élve, még a csillárokon is lógtak, olyan sokan voltak tegnap kíváncsiak a rendőrök munkájáról szóló előadásokra.

Gyuricza Ferenc

A Kerka-parti városban a helyi cigány kisebbségi önkormányzat, illetve a rendőrkapitányság bűnmegelőzési és áldozatvédelmi referense közösen szervezett megelőzési napot, amelyen főleg gyerekek vettek részt.

- Amióta a cigány kisebbségi önkormányzat működik, minden nyáron szervezünk programot a gyerekeknek - mondta Nyilas Istvánné elnök. - Idén a hagyományos rendezvényeinket új elemmel egészítettük ki, meghívtuk a rendőrség szakembereit, elősegítve ezzel is a kapcsolattartást a két szervezet között.

Az egész napos program előadásokkal kezdődött, amelyek során a rendőrök a fiatalok által elkövetett bűncselekményekről szóltak. Számos esetben kiderült ugyanis, hogy ez a korosztály nincs tisztában a tettek súlyával. Emellett az áldozatvédelem is szóba került, a bűncselekmények jó része ugyanis kifejezetten a fiatalkorúak ellen irányul. A legnagyobb érdeklődést mégis a járőrök és a nyombiztosítók által használt eszközök váltották ki.

- Nem új keletű a kapcsolatunk a kisebbségi önkormányzattal, amit januárban szorosabbra fűztünk - folytatta Dányi József, a lenti rendőrkapitányság bűnmegelőzési és áldozatvédelmi referense. - Havonta fogadóórát tartunk a roma közösségi házban, most pedig a gyerekeknek mutattuk be a rendőrök munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!