Lenti

2009.07.07. 02:29

Hagyományteremtő szándékkal

Csesztreg (gyf) - A hagyományőrzés fontosságára hívta fel a figyelmet a megyei közgyűlés alelnöke, Pintér László szombaton Csesztregen, ahol pávakörök találkozójával és a helyi alkotók kiállításával vette kezdetét a falunapi rendezvénysorozat.

Gyuricza Ferenc

Az Őrség, a Göcsej és a Hetés találkozópontján fekvő település rendezi évek óta a térség egyik legnagyobb falunapját, amely két napon át kínál szórakozási lehetőségeket. Míg a korábbi években többnyire sportprogramokat szerveztek az első napra, idén pávakörök és népi együttesek, szólisták találkozójával nyitottak. A Még ma éjjel mulatunk műsorban fellépett a kapcai, a szilvágyi, a novai, a reszneki, a rédicsi, a bucsutai és a helyi népdalkör, valamint Gubinecz Ákos népdalénekes, illetve a szilvágyi tánccsoport is.


A megnyitó pillanatai, a helyi pávakör, Czupi Sándorné polgármester és Pintér László, a megyei közgyűlés elnöke társaságában
Fotó: Kopecskó János

- Régóta szerettük volna már ezt a találkozót megrendezni, hiszen a mi pávakörünk számos helyen szerepelt, s illik a vendéglátókat visszahívni - mondta Czupi Sándorné polgármester. - A megyei önkormányzat támogatásával sikerült végre az álmunk, amiből szeretnénk hagyományt kovácsolni. A vasárnapi rendezvények inkább a könnyedebb szórakozást segítik, az új kezdeményezés viszont egy más minőséget képvisel.

A találkozón jelen volt a megyei közgyűlés alelnöke, Pintér László is, aki az Ezeréves vármegyék emlékérmet adta át a településnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!