Lenti

2007.10.19. 02:27

Útfelújítási program

Lenti (gyf) - Tizennégymillió forintért újíttatta fel a város a Deák Ferenc utcát. Az aszfaltozás előkészítése már a hét elején megtörtént, a munkák dandárját pedig e napokban végzik a kivitelezők.

Gyuricza Ferenc

- A Deák Ferenc úton szintén kritikus állapotban volt már a burkolat - magyarázta az alpolgármester. - Ebben az évben ezt a szakaszt teljes hosszában leaszfaltoztatjuk, vagyis nemcsak a városközpontban, közvetlenül a templomkert közelében, hanem a családi házas övezetben is.

A beruházás teljes költsége 14 millió forintot tesz ki, ennek az összegnek a felét egy sikeres pályázatnak köszönhetően a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács támogatásából fedezi az önkormányzat, a másik ötven százalékot azonban saját bevételeiből fizeti a város. A felújítandó út teljes hossza 750 métert tesz ki, bár egy ponton, a Sugár úti kereszteződésben meg kellett szakítani azt.

- Ha a Deák Ferenc út rekonstrukciója elkészül, akkor az önkormányzati tulajdonban lévő szakaszok közül a legkritikusabb állapotúak felújításának programja befejeződik - tette még hozzá dr. Pál Attila. - A jövő évtől így energiáinkat a járdák és kerékpárutak helyreállítására fordíthatjuk.

Ezek is érdekelhetik