Kultúra

2016.11.21. 15:16

Zalai gyermekkönyvhetek - 35 programot kínálnak

Zalaegerszeg - Több mint 40 éves múltra tekint vissza a Zalai gyermekkönyvhetek hagyománya, az idei program hétfőn indult.

Magyar Hajnalka

Mégpedig a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban megrendezett Ady versemondó versennyel, amit hagyományosan a költő nevét viselő iskolával közösen szervez a bibliotéka. Kiss Gábor a könyvtár, valamint Czigány László az iskola igazgatója köszöntőjét követően 16 felsőtagozatos diák - a megyeszékhely és a városkörnyék iskoláiból - adta elő produkcióját. Az 5-6. osztályosok mezőnyében III. lett Simonyai Noel Nimród (Bocfölde), II. Németh Anna Rebeka (Ady-iskola), I. Kovács Gréta Míra (Dózsa-iskola). A 7-8. osztályos korcsoportban III. Borbély Bíborka (Tófej), II. Kiss Csenge (Ady), I. Gergely Ildikó (Liszt-iskola).

Az Ady versmondó verseny díjazottjai: Simonyai Noel, Borbély Bíborka, Gergely Ildikó, Kovács Gréta, Németh Anna, valamint Kiss Csenge Fotó: Deák Ferenc Könyvtár

Mint Kiss Gábor igazgatótól megtudtuk, a könyvhetek december 2-ig tartó programjában összesen 35 rendezvényt kínál a diákoknak a szervező Zalai Gyermekkönyvtáros Műhely, Keszthely, Lenti és Zalakaros könyvtáraival összefogva. A meghívott íróvendégek között szerepel többek között Nyulász Péter, Vig Balázs és Majoros Nóra, utóbbi a Bolygóvadászok című könyvéhez zalai gyerekektől kapott inspirációt. Nagy előzetes várakozás övezi a zalai iskolai könyvtárosok és gyerekkönyvtárosok csütörtökön esedékes továbbképzését, ahol az Y és Z generáció szépirodalommal való kapcsolata, az élményalapú olvasóvá nevelés lesz a téma. Ennek feldolgozásához Nényei Pál írót, pedagógust is megnyerték előadónak. Mindezen túl számos író-olvasó találkozó, mesedélután, kézműves játszóház, zenés program színesíti a gyermekkönyvhetek kínálatát, amelyben helyet szorítottak egészségnevelő vetélkedőknek, előadásoknak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!