az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerésére készülnek

2019.08.22. 13:00

Vinarium fesztivál: kéthetes programsorozat veszi kezdetét Lendván

Vinarium fesztivál néven kéthetes programsorozatnak lesz helyszíne nyár végén, ősz elején az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerésére készülő határon túli kisváros. Az augusztus 24-én kezdődő rendezvénysorozat már komolyabb hagyománnyal bíró, jól bevált eseményeket fűz fel egy szálra.

Gyuricza Ferenc

Minderről a városi önkormányzat képviselői és a szervezők kedden tartottak sajtótájékoztatót, amelyen az is elhangzott: a Vinarium fesztivál legfőbb célja a város és környéke pozíciójának erősítése a turisztikai térképen.

Lendva az elmúlt évek fejlesztéseinek, valamint az eddiginél tudatosabb marketingmunkának köszönhetően ugyanis egyre jobb mutatókkal bír – jelentette be Magyar János polgármester. Mint mondta, az idei év első hét hónapjában 11 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak, mint az előző év azonos időszakában. A fesztiválnak nevet adó Vinarium kilátótorony látogatottsága 3, míg a Galéria és Múzeumé 7,9 százalékkal növekedett.

A Vinarium fesztiválhoz idén először csatlakozik a 14. alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi halászléfőző verseny – amelyre eddig több mint 30 csapat nevezett –, s annak kísérőrendezvénye, a XI. nemzetközi néptáncfesztivál. Rangos esemény lesz egyben a Vinarium fesztivál nyitórendezvénye is. Augusztus 25-én nemzetközi fotóversenyt rendeznek, 26-tól 29-ig pedig etnoestek várják az érdeklődőket, kulturális műsorokkal és gasztronómiai kínálattal.

Augusztus 30-án szervezik meg a Forum Lendva – Europa Futura elnevezésű nemzetközi konferenciát, amelynek keretében Lendva hivatalosan is testvértelepülési megállapodást köt Budapest önkormányzatával. Másnap a bográcsfesztivált tartják a muravidéki kisvárosban, míg a Vinarium fesztivál zárónapján, szeptember 7-én az immár negyvenéves lendvai szüret várja majd az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában