Buli van!

2018.08.24. 08:00

Újra hangosan szólhat az ének

Eleinte a Corvina, majd az Oxigén együttes vezetője volt, igazi népszerűségét azonban szólistaként érte el Soltész Rezső. Legnagyobb sikerét az 1981-es tánc- és popdalfesztiválon aratta.

Gyuricza Ferenc

Soltész Rezső újra mikrofont ragad Fotó: a szerző

Ki ne emlékezne a Szóljon hangosan az ének! című slágerre, amellyel azonnal az ország kedvenc énekese lett, s éveken át a legkeresettebb előadók közé tartozott. Várj, Gondolsz-e majd rám, illetve Rólad álmodozni jó címmel újabb slágerei jelentek meg, bár ezek fogadtatása nem ért el olyan zajos sikert, mint a Szóljon hangosan az ének című sláger.

Soltész Rezső újra mikrofont ragad Fotó: a szerző

Az általa képviselt zenei világ háttérbe szorulásával aztán fokozatosan vonta ki magát a zenei életből, és egy idő után már üzletemberként – lapkiadóként, marketingszakemberként – kereste kenyerét, az utolsó nagylemeze Rejtély címmel 2007-ben jelent meg. Ennek ellenére időnként újra mikrofont ragad, így tesz ezen a hétvégén is. Péntek este fél tízkor Lentiben, a Nyári esték programsorozat keretében, míg holnap délután négytől a zalaigricei szüreti mulatságon találkozhatnak az énekessel a nosztalgiára vágyó rajongói és mindazok, akik kellemes kikapcsolódásra vágynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában