Kultúra

2016.03.31. 18:13

Németh Miklós grafikusművész alkotásaiból nyílt kiállítás

Zalaegerszeg - Németh Miklós grafikusművész új és régebbi műveiből nyílt kiállítás csütörtökön a Keresztury VMK-ban.

Magyar Hajnalka

A tárlat az Árnyak címet kapta, az egyik terem ugyanis a halál, az árnyékvilág témáját járja körül, a Németh Miklósra jellemző, egyéni hangvételben. Itt láthatjuk egyebek mellett a Villon-Faludy balladák nyomán született invenciózus sorozatot is.

Az alkotó művei hangulatához öltözött a megnyitóra, partnere volt ebben Tokorcsik Katalin is
Fotó: Pezzetta Umberto

Az alkotó újabb művei szintén közönség elé kerültek, köztük a Bubits Tünde Hollókék című könyvéhez készített illusztrációk, az Egerszegi Szalon tárlatán nemrégiben látott új formátumú művek, vagy éppen tarot kártyalap sorozatának tervei. Németh Miklós grafikai világa egyedülálló a maga nemében. Jobbára fekete-fehér képeit kacskaringós vonalakból, ívekből, indákból életre keltett lények, mágusok, lidércek, csontvázak, misztikus nőalakok népesítik be, akik mégis valamennyien a mi napi valóságunkról üzennek. Az egyedi tartalomhoz különleges megnyitó társult Monok Balázs képzőművész jóvoltából, aki filozofikus, művészettörténeti foglalatot szabott Németh Miklós művei köré.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!