Kultúra

2017.02.01. 16:40

Gál Soma: Sármesék

Zalaegerszeg - Fiatal Írók Szövetsége sorozatának 76. köteteként látott napvilágot a tavalyi könyvhétre a zalai származású Gál Soma Sármesék című novelláskötete.

Arany Horváth Zsuzsa

Az ifjú szerző, aki a keszthelyi gimnázium tanulója volt, s az ELTE portugál szakán folytatta tanulmányait, maga is folyóiratszerkesztő, s aktív tagja a hazai fiatal irodalomszervezők csapatának. Az első kötettel most megérkezik Zalaegerszegre, hiszen február 6-án, hétfőn 17 órakor találkozhat vele a közönség az Apáczai Csere János Művelődési Központ Galériájában. A kötetet Szemes Péter irodalomtörténész, a Pannon Tükör szerkesztője ismerteti, aki a jelen lévő szerzővel is beszélget.

A kötet címlapja

Ízelítőül: Sármelléki capriccio - ez lehetne az alcíme Gál Soma pályanyitó novelláskötetének. Itt Bohumil Hrabal és Nagyapa a világalapítók. Aranyló sörök, rozsdás kerítések. Derű és ború. A horizonton nem a Balaton Airport hangárjai fénylenek fel, hanem a keszthelyi stég ácsorog, a hősök nem szörfözni járnak, hanem vízibiciklit suvickolnak utószezonban.

Az elbeszélő a nagyszülők, az őslakosok történeteiből mondja újra a sármeséket. - áll Fehér Renátó ajánlójában a kötet fülszövegében.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!