Kultúra

2017.01.23. 12:48

Fába vésett szépség

Nagykanizsa – Megalakulásának tizedik évfordulóját ünnepli idén a Honvéd Kaszinó fafaragó szakköre. A kerek jubileumot kiállítással ünnepelte a lelkes csapat.

Pásztor András

A Honvéd Kaszinó mindig is a kis alkotó közösségek bázisa volt, így nem véletlen, hogy 2007-ben néhány lelkes fafaragónak is helyet adtak az épületben, hogy aztán kiteljesedhessenek. A múlt vasárnap az azóta már tucatnyira duzzadt tagság a szakkör alakulásának tizedik évfordulóját ünnepelte, természetesen kiállítással egybekötve.

A Honvéd Kaszinó fafaragó szakkörének tagjait Balogh László bizottsági elnök (balról) méltatta
Fotó: Szakony Attila

– Fafaragó szakértő ugyan nem vagyok, de azt pontosan tudom, hogy egy közösség akkor működik jól, ha szuverén alkotók alkotják – mondta ünnepi megnyitójában Balogh László, az önkormányzat humán bizottságának elnöke.

Nos, a fenti tételmondatot a fafaragó szakkör tagjai leginkább alkotásaikkal bizonyították, a kiállításon ugyanis szebbnél szebb használati tárgyakat – tükörkereteket, pásztorbotokat, fésűket, kis asztali szobrokat – is láthatott a közönség. A tárlat a hónap végéig tekinthető meg az intézményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!