Advent

2022.12.18. 17:30

Megtartotta a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar ünnepi koncertjét

Az új esztendőt is köszöntötte karácsonyi koncertjével szombaton este a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar.

Arany Gábor

Fotó: Arany Gábor

Az 1975-ben Farsang László karnagy, rézfúvós zenetanár vezetésével megalakított zenekar újévi koncertje negyedszázadig volt hagyományos programja a város zenét kedvelő közönségének. A koronavírus-világjárvány azonban közbeszólt, és emiatt az elmúlt két évben nélkülözni kényszerült a közönség ezt a fesztivál hangulatú fúvós csemegét. Idén pedig az energiaválság szólt közbe, az év végén a hangversenyterem bezárja kapuit. Ezért az új évet köszöntő koncert helyett karácsonyit tartottak.

Fotós: Arany Gábor

Mint Vörös István, a zenekart 2016 óta irányító karnagy érdeklődésünkre elmondta, az újévi koncert ötlete 1995-ben vetődött fel a zenekarban. Mivel az adventi időszakban egymást követték az ünnepi hangversenyek, úgy gondolták, a fúvósok az új esztendőt köszöntsék, idézte fel a döntés hátterét a karnagy.

A   két ráadással kiegészített, kilenc műsorszámban a klasszikus fúvószenekari darabok, kortárs zeneszerzők művei mellett filmzenei átiratok, népszerű dallamok hangzottak fel a hatvan tagú zenekar előadásában a sorban 27. karácsonyi, újévi koncertjükön, amelynek kezdete előtt Gecse Péter alpolgármester mondott köszöntőt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!