Kultúra

2017.05.22. 15:29

Elhunyt Bedő Sándor

Hetvenéves korában elhunyt Bedő Sándor festőművész, tanár, számos generáció vizuális látásmódjának elhivatott formálója.

Magyar Hajnalka

Bedő Sándor Bicskén látta meg a napvilágot, tanulmányait a pécsi tanárképző magyar-rajz szakán, a képzőművészeti főiskola felsőfokú rajztanár-továbbképzésén, valamint a Janus Pannonius Tudományegyetem vizuális nevelés szakán végezte. 1970-től élt Zalaegerszegen, egészen 2007-ig a Ságvári, majd későbbi nevén Kölcsey-gimnázium művésztanára volt, ahol példaértékű galériát vezetett. A festmények mellett ragyogó könyvillusztrációk és ex-librisek kerültek ki a keze alól. Tíz éven át szervezte a Vas és Zala megyei pedagógus alkotótelepet. Munkásságát egyebek közt a IX. Országos Pedagógus Tárlat grafikai fődíjával, Székely Bertalan-díjjal, ZALA’ART-díjjal, valamint a „Tanár és diák” nemzetközi pályázat fődíjával ismerték el. Munkái szinte a világ minden kontinensére eljutottak, személyisége sokakban hagyott mély nyomot.

Bedő Sándor (1947 – 2017)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!