Kultúra

2017.03.03. 14:00

Tavaszról szavaltak Keszthelyen

Keszthely – Huszadik alkalommal rendezték meg pénteken a Felfénylő szavak szavalóverseny területi fordulóját.

Keszey Ágnes

Korábban még országos döntőn is felléptek a speciális nevelési igényű gyerekek, de e forduló megszűntével is évről - évre megszervezi a Felfénylő szavak szavalóverseny területi rendezvényét a Zöldmező utcai Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény.

Minden szavaló emléklapot kapott. Bogdán Dániel is a zsűri képviselőjétől, Sarkadi Szilviától vehette át

– 45 diák érkezett, Vas, Somogy és Zala megyéből. Elsősorban gyógypedagógiai intézményekből jöttek a tanulók, de az integráltan oktatott, sajátos nevelési igényű gyerekeknek is meghirdettük a versenyt. Húsz évvel ezelőtt, mikor indult a verseny, meg volt határozva, hogy a tavaszhoz kapcsolódva a természetről szóló, illetve az 1848-as eseményekhez, a hazaszeretethez kapcsolódó verset adjanak elő.

Mi ezen tágítottunk: bármilyen verssel lehetett jelentkezni - mondta  Krasznai Tamásné, az intézmény igazgatója. A versenyen   tanulásban, illetve értelmileg akadályozott diákok kategóriájában:alsó, felső tagozatosok  és szakiskolás korosztályban hirdettek eredményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!