Kultúra

2017.01.05. 19:13

Véget ért az Utunk – kínzókamra és plüssmaci a kiállításon

Hévíz - Tárlatvezetésekkel, filmvetítéssel és korhű uzsonnával zárult a Belvárosi Múzeum Utunk 1956. október 23-ig című tárlata csütörtökön.

Keszey Ágnes

A félelmet keltő fekete autó, a rettegett AVH kínzókamrája, régi rádiók, gyermekjátékok, plüssmacik is sorakoztak a kiállításon, amely az 1956-ig vezető utat és a forradalmat mutatta be. A tavaly ősszel nyílt tárlat csütörtökön várta utoljára a látogatókat.

D. Szántó Endre tartotta az utolsó tárlatvezetést, s mutatta be a forradalomig vezető utat
Fotó: Keszey Ágnes

-   A tárlat elején  az 1945 előtt működő egyházi iskolát mutattuk be, majd  a szocialista miliőt, milyen lett, mikor állami kézbe vették az iskolákat.   Bemutattuk, hogy az ötvenes években milyen körülmények között éltek az emberek. A mindennapi  tárgyait is felsorakoztattuk: gyermekjátékoktól kezdve az ÁVH irodájáig és börtönéig.  Egy terem   a forradalomról szólt - mondta dr. Szántó Endre helytörténész, aki a tárlatvezetéseket tartotta.

 

Csütörtökön az 1956-os eseményekről szóló film vetítésére is várták az érdeklődőket, akiket zsíros kenyérrel, teával kínáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!