Kultúra

2016.09.25. 11:47

Griffes kukucska

Zalaegerszeg - A színház előtti téren álló apró kerek cirkuszsátorba csak a gyerekek mehettek be, a szülők kívülről kukucskálhattak.

Arany Horváth Zsuzsa

A zalaegerszegi Griff Bábszínház rendhagyó évadnyitó forgataggal nyitotta új évet, egyszerre három színpadi bemutatóval, babaszínházzal és a Hevesi Sándor Színház épülete lőtt változatos köztéri játékokkal szórakoztatta szombaton a hozzájuk látogató kisgyermekes családokat.  Szűcs István, a társulat igazgatója, miközben a szombat délelőtt a téren önfeledten játszókat szemlélte, lapunknak elmondta, ritkán vállalkoznak a színházi, bábszínházi társulatok arra, hogy két nap alatt három bemutatót tartsanak. Az évadkezdés azonban ezzel a kísérletnek már sikeresnek mondható, amely gazdag hétvégét biztosított a bábos művészcsapathoz kapcsolódóknak. 

- A tavaly elhunyt Horváth Károly zeneszerző, volt igazgató által megzenésített Lúdas Matyival kezdtünk pénteken, most kicsit áthangszerelve, a prózaibb elemekre helyeztük a hangsúlyt. A korábbi előadás díszleteit megőriztük. 

Szombaton délelőtt Kis Erzsébet zenész, énekes rendezésében került sorra „ Piroskaland Aprók Színháza címmel babaszínházi előadás. A zene, szín és fényelemekkel dúsult darab csupán húsz perces, így a féléves, hét-nyolc hónapos gyerekek is jól bírták figyelemmel.



- A darab végén a gyerekek mindig birtokba vehetik a színpadot, megfoghatják, megszemlélhetik a tárgyakat, most ezt szalagjátékkal egészítettük ki.

Végül harmadikként aznap délután játszották a Szemenszedett mese című előadást láthatták a nagyobbacska gyerekek Bartal Kiss Rita rendezésében.

A színház előtt a minicirkusz műsora mellett a Tekergő-tér címmel összeállított interaktív játékok segítségével próbálhatták ki az ügyességüket a gyerekek. A Tekergőtér olyan játszótér ahol tekerni - forgatni - húzni - tolni - billenteni - fújni - és főleg gurítani. lehet a fából készült furmányos játékokat, A nap végén az aszfaltra zsírkrétás griffrajz készült a színházlátogató gyerekek jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!