Kultúra

2015.07.31. 18:22

Fából, kőből, papírból - A gyermek mandalatábor zárókiállítását tartották pénteken

Zalaboldogfa - A megyeszékhely közeli kis faluban idén már másodszor rendeztek gyerekeknek szóló mandala festőtábort, amelynek a zárókiállítását tegnap délután rendezték meg. A szülők mellett Zalai Hírlapként mi is hivatalosak voltunk a tárlatnyitóra.

Arany Horváth Zsuzsa

Csiszár-Kalmár Annamária vezetésével mélyültek el a résztvevő általános iskolás korú gyerekek a főleg távol-keleti képzőművészetet idéző festési módozatban. Itt azonban nemcsak üvegre, hanem szinte minden kézreeső, kerek formát adó anyagra festettek a táborlakók: fakorong, kavics, papírlap szolgált alapanyagul. Az egyik legeredetibb például az az ujjlenyomat mandala volt, amelyet a táborzáró rendezvény különleges vendége, a Zalában, Lendvajakabfán élő, s a muravidéki rádió munkatársaként is tevékenykedő Gaál Zsuzsa meseíró kapott ajándékba, akivel mesejátékot játszottak a gyerekek.

A mandalatábor lakói és alkotásaik egy része. Hátul Csiszár-Kalmár Annamária táborvezető, mandala festő. Fotó: Katona Tibor

Gaál Zsuzsa, akit a Vacka Rádió szerzőjeként ismerhetünk, a Fürkész újság egyik számát is elhozta a táborba, annak alapján a halak új ruháját készítették el a rajzolók, hozzá lufikba rejtett halüzeneteket fejtettek meg, kódfejtő kéziszótár segítségével. Ebbe a játszós-szaladgálós-lufidurrantós délutánba cseppentek bele a szülők, nagyszülők, akik az egy hét alatt született alkotásokat bemutató alkalmi tárlat megtekintése előtt meghallgathatták a hetedikes Horváth Hanna zongora- és a harmadikos Vitkovics Vanda gitárjátékát is. Hanna, mint mondta, visszatérő táborozó, A résztvevők ajándékot is kaptak, amelyet festőfelszerelésre válthatnak be.

A mandalatábor idei bemutatkozása a felnőtteknek is tartogatott meglepetést, Gaál Zsuzsa ugyanis nekik is készült mesével. Így az estébe nyúló együttléten a szülők is visszakerültek pár órára a felhőtlen gyerekkorba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!