Kultúra

2014.07.01. 15:50

Zalai rendező

Zalaegerszeg - A szegedi színház rendezőasszisztense, a zalaegerszegi származású Kaj Ádám állítja színpadra Bohumil Hrabal Sörgyári capricció címen ismert regényadaptációját.

Arany Horváth Zsuzsa

A bemutatóra szerda este fél kilenckor kerül sor a zalaegerszegi Kvártélyházban, amely második alkalommal ad otthont a ZA-KO-nak, azaz a Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztiválnak.

A darab a Szegedi Nemzeti Színház és az Sz-projekt közös vállalkozásaként született meg a cseh szerző 100. születésnapja előtt tisztelegve. A főszerepet, a sörgyári gondnok feleségét Kéner Gabriella alakítja. A színművésznőt ismerheti a megyeszékhelyi közönség, hiszen korábban tagja volt a Hevesi Sándor Színháznak. A színmű a mostani címével Nyiratkozások hangulatában visszatér az eredeti műcímhez, amely egyfajta szláv felnőtté válási hagyományra utal, s persze arra, hogy a főhősnő megválik hosszú aranyszőke hajától. A színdarabot csak egyszer játsszák nálunk, de ősztől szerepel a szegedi színház repertoárján.

Kéner Gabriella játszótársa Báhner Péter és Hodu Péter (Fotó: Pezzetta Umberto)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!