Kultúra

2014.04.06. 18:20

Szabó Lőrinc verseit szavalták a versenyen

Hévíz - Budapestre került a Hévízen rendezett Szabó Lőrinc Nemzeti Vers- és Prózamondó Verseny fődíja.

Szabó Judit

A Festetics művelődési központ első alkalommal rendezte meg a versenyt a Magyar Versmondók Egyesülete szakmai segítségével, ifjúsági és felnőtt kategóriában. Több mint negyvenen jelentkeztek a határokon belülről és túlról. A verseny eredményhirdetését tegnap tartották. A zsűriben helyet foglalt Bencze Ilona színművész is. A záró ünnepségen elmondta: még soha nem vett részt olyan versenyen, amelyen az érettebb generáció ilyen nagy számban képviseltette magát.

- Ennek az az üzenete, hogy az én korosztályom még olvasta, tanulta és szerette a verseket - fogalmazott Bencze Ilona, s ugyanígy örült a fiatalok jelenlétének is.

Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke azt emelte ki, hogy a női versenyzőknek dupla fel-adat volt megbirkózni Szabó Lőrinc kemény férfiverseivel , a verseny nagy erőpróba volt, összegzett. Az első helyezett a budapesti Barna László villanyszerelő lett, a második a Marcaliból származó, Budapesten jogot hallgató Kurucz Ádám, a harmadik pedig a budapesti Baráth Zsófia, aki egy szállodalánc informatikusaként dolgozott, ma már nyugdíjas.

Barna László, Baráth Zsófia, Bencze Ilona és Kurucz Ádám  (Fotó: Szabó Judit)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!