Kultúra

2013.11.18. 16:55

"Szárnyat adó játékot" játszanak a Balaton Art Alkotóközösségben

Vonyarcvashegy - A Balaton Art Alkotóközösség a művelődési házban tartotta meg hagyományos őszi tárlatát.

Kósa Tamás

Az intézményben helytörténeti napot rendeztek, és ennek keretében bonyolították le a hagyományos képzőművészeti seregszemlét. A kiállítás megnyitóján Illésné Major Julianna beszámolt az erdélyi testvértelepülésen meghirdetett nemzetközi biennále eredményéről, kiemelve tagtársuk, Bujtor Ferenc alkotását, melyet a zsűri dicséretesnek talált. Ezután köszöntötte a kőszegi Csók István Művészkör tagjait, akik – mint azt Börner Ildikótól, az alkotóközösség elnökétől megtudtuk – kiállítási anyaggal érkeztek Vonyarcvashegyre, és hosszabb távon, partnerként számítanak rájuk.

Takács Ferdinánd festőművész nyitotta meg a vonyarci tárlatot (Fotó: Kósa Tamás)

Megnyitó beszédben Takács Ferdinánd festőművész méltatta a község pezsgő kulturális életét, majd Egry Józsefet idézte: „Egy műnek a való értékét csak maga a mű mondhatja el, mások csak beszélhetnek róla”. Elmondta még, hogy hat éve kíséri figyelemmel a tagok fejlődését, és az alkotóközösség mentoraként fontosnak tartja, hogy mindenki megtalálta magát ebben a „szárnyat adó játékban”. Festők, grafikusok, fotósok, textilesek egyaránt tagjai a közösségnek, s újabb kiállításukról az alkotások vallanak a legbeszédesebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!